Debatter på Grönland

Nu sitter jag uppe när jag borde vara nere. I sängen alltså. Jag lyssnar på Alter Me (www.myspace.com/alterme), ett grymt band från Grönland och Danmark, som även innehaver titeln "bästa liveband Alexander Bergil någonsin har sett". En mycket betydande och ärofylld titel, i officiella kretsar. Lyssna på "You Can't" på myspace ifall ni kikar in.

Idag hade vi alltså denna omtalade debatt på Samhällskunskapen.

Vi fick däng.

Vår grupp spretade lite åt olika håll, och jag var dåligt förberedd. Otursamt nog så hade jag blåst upp mig innan debatten och sagt att "åh, det här ska bli kul, höhö", och "jag tror att det kommer gå bra för oss, höhö". Illa. Det visade sig att de flesta i klassen var tokduktiga debattörer som hittade alla fel och brister i vår politik, det slutade med att vi hade alla partier på oss, som dessutom kanske var lite småsura över min uppblåsthet tidigare, och slakten var i full gång. Jag hade gjort samma sak.

Underskatta aldrig någon annan och överskatta aldrig mig själv. Ibland är jag inte så ball som jag tror. 

Gagisp?!

Aj! Idag är det som att min kropp har bestämt sig för att lägga ner projekt Alexander. Båda mina knän gör ont, jag får sendrag i min rygg och i mina ben, och det sticker obehagligt på olika ställen i min bröstkrog. Jag är 17! Hur ska det här se ut om 20 år?

Jag ska köpa nya skor. Imorgon. Eh.

Multipla tempus och lasersvärd

Oj och hej och stånk och bronk.

Idag är jag ledig! Eller var rättare sagt. Fast är också. Flera tempus på en och samma gång! Hursomhelst, Det är/var trevligt om än ibland lite halvsegt, men så brukar det bli om jag spenderar en hel dag i hus. Jag spelade PS3 med och utan joel, jag hanterade diverse byråkrati och jag insåg hur bra Chemical Vocation var igår på sin releasefest.

Imorgon blir det rollspelande. Kristoffer (jedi master-nörd) försöker sätta in mig, Jonathan och Markus (nörd-padawans) i denna socialt mysnördiga aktivitet, och imorgon är dags att inviga lärlingarna. Jag har ingen aning om vad jag ska förvänta mig, men jag misstänker att det blir mycket trevligt.

Imorgon ska vi ha en politisk debatt på samhällskunskapen! Vi har fått ungefär två veckor på oss att läsa på om en ideologi som vi har blivit tilldelade, som vi sedan ska representera i ett storskaligt och brutalt verbalt krig. Förmodligen blir det så. Jag är radikalfeminist!

Cya!
/Alex


 

Swiss army knife och mittimellan

Jag är omringad av kärlek.

Så känns det. Jag brukar inte tänka sådär, men nu nu kom det plötsligt. Var jag än tittar idag så ser jag kära människor.  Och jag känner ingenting. Jag kan inte ens känna igen känslan. Hopplöst. Det går väl inte att göra så mycket åt, kanske.

Idag och igår har jag spelat in hos Jeol. Tre låtar är klara i första versionen. Allt inspelat alltså.

Jag orkar inte skriva ens. Som Emma sa, mittimellan. Så är det, här också. Det som är bra är att jag kan spendera tiden här hemma med att ta hand om huset (läs växterna, katterna) och laga mat. Fint. Imorgon är det skola, och alla förutom jag är nevösa för audition.

Projekt

Lördag.

Fredag kväll var grymt trevligt, Markus och Chris på besök, och Superhero Movie var sjukrolig. Idag ska jag spela in hos joel, och imorrn också. Jag borde dra dit snart om vi ska få något gjort. Morgonen hittills har varit städa, plugga och youtube.
Oj, klockan är visst ett.

Jävlar vad bra! : http://www.youtube.com/watch?v=dJnYqrC_jfs

Övningsköra och oväntade vändningar.

Idag är det regn. Regn förekommer en hel del på min blogg, har jag märkt.

Idag gör jag ingenting, nästan. Jag har övningskört lite. Andra gången. Jag börjar fatta grejen tror jag, men jag glömmer en massa saker hela tiden.

Mina kära föräldrar ska på kräftskiva, och jag fick just reda på att jag ska på fest! Inte samma alltså. Hur trevligt som helst hursomhelst.. Och tills dess har jag naturgodis och demos på ps3:an att tillgå! 

Dagen vände!

Högstadieminnen och champagneglas

Idag beställde vi studentmössor. En smula tidigt tänkte jag, men okej då.

Det visar sig att det visst inte bara är studentmössa jag ska ha, utan tröjor, byxor, kalsonger, nyckelband, lyxfodring och champagneglas, bland annat. Lite som avslutningen i högstadiet fast nio gånger värre. Där satt jag, och blev mer och mer cynisk och otrevlig ju mer jag fick höra om flip-flops och guldöverdrag, tills jag till slut fick tag på en dator så att jag kune beställa den billigaste och enklaste studentmössan jag kunde hitta. 339 kronor. En dag. En mössa.

Jag kommer nog aldrig riktigt förstå mig på den här delen av världen.

Huj!

Nu är jag på svängen igen, eller något sånt. Jag har nog tappat nästan alla mina läsare under uppehållet, men eftersom de bara var tre så kanske det inte gör så mycket.

(Svaret på den obligatoriska frågan "hur är det?"): Min mentala status för tillfället verkar vara ett slags dovt, avslappnat paniktillstånd, men eftersom jag har panik i någon form så har jag lite svårt att känna efter.

Skolan känns helsweet, även om det förmodligen är den som är boven bakom paniken. Våran klass lever upp till sina förväntingar, och de nya ämnen vi har är faktiskt intressanta. Bra lärare också. Den stora grejen, och anledning till ångest för många nu i början är projektarbetet. Men jag har lyckats fixa ihop en fin ide som kommer bli bra, så inga problem där.

Hm, nu ska jag sova. Hejhoj!

RSS 2.0